Loading

Meditatie pentru Dimineata | 5 Minute pentru Tine

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Meditatie pentru Dimineata | 5 Minute pentru Tine

Nu stiu daca pot vorbi indeajuns despre beneficiile meditatiei in ceea ce piveste armonia noastra mentala, emotionala, spirituala si chiar si fizica.

Dupa cum probabil stiti, noi experimentam aceasta viata prin filtrul mintii, prin perceptiile psihicului nostru ce aduna inca din copilarie tot felul de credinte, preconceptii si sensibilitati. Asadar, viata si experienta traiului pe aceasta planeta, este in directa concordanta cu modul in care alegem noi sa privim lumea din jurul si din interiorul nostru. In cazul in care mintea ne este un aliat de nadejde, este echilibrata si pozitiva, atunci si realitatea inconjuratoare va fi senina si plina de posibilitati de a evolua si de a crea lucruri si trairi magice. Ce facem insa cand nu suntem inca acolo? MEDITAM. Meditam si cand suntem in pefecta armonie, insa meditam in special pentru a aduce armonia in viata noastra.

Meditatia nu este doar pentru cei agitati sau doar pentru cei calmi, nu este doar pentru cei care vor sa atinga iluminarea sau cei atrasi de filozofiile orientale. Meditatia este pentru oricine recunoaste ca un control mai bun al mintii ar aduce beneficii imense pe toate planurile vietii.

Meditatia ne ajuta sa : ne controlam mai bine gandurile si emotiile, intentiile, ne ajuta sa ne echilibram atat psihic cat si fizic, aduce concentrare, energie si focus, aduce siguranta de sine, iubire de sine si compasiune pentru tot si toate. Sa mai continui? Nu cred ca are rost. Voi incepe insa sa va spun cum puteti aduce meditatia in viata voastra, in rutina voastra zilnica.

Va hotarati sa Va daruiti 5 minute in fiecare dimineata? 5 minute luate din pierderea timpului pe Facebook sau Insta, 5 minute luate din orele de procrastinare?

Meditatie pentru Dimineata

1. Creati-va un spatiu al vostru in care sa va retrageti imediat dupa ce ati facut ochi. Dimineata mintea este mai calma, inca nu si-a inceput rutina zilnica de “batut campii” . ( Ps: nu incerc sa fac mintea un dusman, este poate cel mai de pret dar pentru noi in viata asta, este extraordinar de utila si ne ajuta in tot ceea ce facem, dar sa recunoastem, in 70% din timp ar putea sa faca ceva folositor in loc sa rumege ganduri irelevante). In acest spatiu puteti pune o perna comoda pe care sa stati asezat, o lumanare sau un betisor parfumat, o poza draga, orice va face sa va relaxati si sa sacralizati acel spatiu.

2. Asezati-va comod, pe o perna sau pe un scaun, nu va chinuiti corpul. Daca va puteti aseza in postura de meditatie este foarte bine, daca nu iarasi bine, important este insa sa aveti coloana vertebrala dreapta si verticala, nu va culcati. Nu de alta dar in loc sa meditati s-ar putea sa trageti un pui de somn:)

3. Incepeti sa respirati incet si profund. Intreaga atentie se duce pe respiratie, pe fiecare inspir si expir. SImtiti respiratia in intreaga splendare a miscarii sale, simtiti textura si temperatura aerului ce intra pe nari, urmariti-o pe intreg traseul pana in abdomen, iar apoi urmati-o pana cand iese usor, de data aceasta fiind mai calda, tot pe nari. Respiratia se face doar pe nas si ideal ar fi sa fie abdominala. In urma lucrului cu respiratia, starea interioara se va schimba, un calm aparte se va instaura, atat in senzatiile fizice, cat si in mental.

4. Aduceti acum, usor usor, atentia catre gandurile voastre, catre ceea ce se intampla “in capul” vostru, insa se data aceasta veti fi un observator impartial, veti observa gandurile din exterior. Acum sunteti cel ce observa fara sa se implice. Oricare ar fi gandurile, observati-le si lasati-le sa teraca. Nu le catalogati ca fiind bune sau rele, le observati iar apoi le dati drumul. Gandurile se vor lasa observate precum norii de pe cer. Acesta este inceputul controlului mental, dezvoltarea ipostazei de observator al gandurilor. Stati in aceasta practica cat simtiti.

5. Ultimul pas al meditatiei este gratitudinea. Direct din starea de obsevator, incepem sa multumim pentru cel putin 7 lucruri minunate din viata noastra. Pentru sanatate, persoanele iubite, casa, emotii si asa mai departe. Multumiti din inima, cu tot sufletul iar acea stare de gratie si coplesire se va instaura in zona inimii voastre. Multumiti pentru tot ce va inconjoara. Cui multumiti? Universului, oricarei forme de divinitate in care credeti, ingerilor, naturii si in special voua si sinelui vostru superior. Multumiti pentru frumusete si armonie, multumiti pentru buuria acelui moment.

Daca nu va grabiti mai stati in starea aceea obtinuta, bucurati-va de ea si lasati-o sa va inunde integ corpul.

Acum, veti vedea viata altfel, macar pentru cateva momente. Iar o zi inceputa asa este influentata de acea energie si intentie pura. 

Nu este greu, nu complicati lucrurile incercand sa intelegeti prea mult prin minte, practicati zilnic si o sa stiti totul, nu o sa mai aveti nevoie de explicatii mentale. Mintea vrea sa stie ce cum cand, insa ideea meditatiei este sa iesim din minte, sa simtitm si sa fim!

Si eu la inceput nu stiam cum sa incep si aveam sute de intrebari. Nu reuseam sa ma relaxez si nu intelegeam sensul, nu vedeam nici un fel de evolutie. Insa am facut-o, am practicat cate 10 minute, 15, 5, cat simteam, aproape zi de zi. Iar intr-o zi am simtit ceva mai presus de gandire, iar in acel moment mi-am dat seama ca fiecare minut petrecut inmeditatiile anterioare, a contat si a dat un rezultat. Usor usor mintea s-a calmat, a devenit un ocean calm si m-a lasat sa vad ce se afla in profunzime.

Spor si gratie!

 

My Exotic Dream – Inspiratie pentru o viata magica!

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English