Loading

Frica Ne Face Sa Traim Cu Frana De Mana Trasa | STOP

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Frica Ne Face Sa Traim Cu Frana De Mana Trasa | STOP

Oh dragilor cat de sincer si profund va transmit acest mesaj, frica ne face sa traim cu frana de mana trasa si nu merita!!!! Viata este frumoasa, ne este data sa ne bucuram, sa cream, sa crestem, sa iubim si sa materializam cele mai frumoase viziuni.

Ce facem asadar sa depasim fricile, credintele negative, traumele emotionale si obisnuinta mintii de a gandi negativ si de a trai intr-un stres continuu cu privire la trecut si viitor.

Am o veste buna, tendinta negativa este naturala si adanc implementata in fiinta noastra, insa preluand controlul o putem schimba.

Neurostiinta ne arata ca o mare parte din creierul nostru si din modul geneal de functionare este creat pentru a ne feri de pericole, deci este constant intr-o stare de alerta, creand scenarii si punand in fata toate posibilitatile infricosatoare, pentru a ne proteja. Insa in secolul XXI nu ai traim nici in grota nici in padure sau in jungla, fiind in pericol de a fi atacati di devorati de animale salbatice sau de tirani. Insa sistemul nostru de aparare, sisteul neuronal simpatic a ramas acelasi, fiind activat constant confundand stresul zilnic cu un pericol iminent pentru viata noastra.

“I’ve had a lot of worries in my life, most of which never happened” – Mark Twain

In momentul in care obiectivezi toate acele stari de anxietate si toate gandurile negative, in momentul in care iti dai seama ca este o formula chimica si hormonala, fizica, acestea parca nu mai au atata putere asupra starii tale. Pentru a aprofunda acest subiect, va recomand din suflet cartea Creierul lui Buddha. Aceasta va va face sa intelegeti modul in care am fost conditionati sa gandim si sa reactionam la lumea inconjuratoare, pastrand sisteme de aparare ce ne erau folositoare cu mii de ani in urma.

De exemplu, stiati ca un eveniment negativ ne ramane imprimat in subconstient si constient, pentru a deveni o referinta pentru viitor, astfel incat sa ne putem “apara” ? Iar unul pozitiv nici nu ne atinge? In plus, este nevoie de 5 experiente pozitive pentru a rescrie un singur eveniment negativ.

Destul insa despre cauzele fricilor pe care le simtim cu totii si care ne influenteaza viata de zi cu zi, ce facem pentru a le depasi si pentru a trai din plin aceasta viata?

Sincer nu are rost sa impartim fricile pe categorii, acestea pot gasi nenumarate cai de afirmare, fie ca iti est efrica de moarte, de rspingere, de abandon, de zbor, de serpi, etc. Frica este frica si poate fi depasita prin aceleasi modalitati, prin determinare si o dorinta adanca de a nu o mai lasa sa ne controleze viata.

Va voi da 3 idei doar, trei idei ce mie mi-au schimbat viata, m-au facut sa depasesc acea stare constanta de anxietate si m-au motivat sa fac tot ceea ce pot pentru a ma bucura de viata.

1. Nu sunt ceea ce gandesc! Devin observator al propriilorganduri, deci, ma detasez de insemnatatea lor, realizez ca nu sunt acea voce din mintea mea si inteleg ca nu au nici un fel de putere asupra mea. Observand gandurile, acestea nu mai au putere. Aceasta tehnica se numeste mindfulness. Va recomand sa exersati aceasta detasare de ganduri pentru a putea dezvolta controlul propriei minti.

2. Preiau responsabilitatea de a fi propriu creator al vietii mele! Constient imi creez o viata ideala, visez si actionez, cred in fortele proprii si in realitatea inconjuratoare.

3. Cand ajung la 80 de ani si imi reevaluez viata, o sa fiu fericita sa stiu ca toata viata am trait in frica, macinata de realitatea falsa din mintea mea? Cum o sa ma simt cand o sa stiu ca puteam sa fac mult mai multe, sa fiu mult mai fericita si sa profit din plin de aceasta realitate.

Am trait in frica, imi era frica de viata, stateam in casa si ma lasam macinata de realitatea falsa din mintea mea, insa dupa lucrul cu propriul creier, cu propria obisnuinta de a gandi, acea frica s-a transformat in frica de a nu trai din plin.

Nu avem cum sa controlam ceea ce se intampla oricum, poate doar printr-o stare senina, optimista si prin savurarea constanta a momentului prezent. Pentru ca viata nu se intampla in mintea noastra, in acele scenarii interminabile, viata se petrece acum! In timp ce noi ne lasam speriati de ceea ce gandeste mintea noastra conditionata de credinte negative preluate din lumea exterioara sau de la cei ce ne-au crescut.

Haideti sa decidem acum impreuna sa nu mai traim cu frana de mana trasa, pentru ca masina nu va avea o directie mai buna, va derapa. Haideti sa preluam controlul volanului si sa mergem acolo unde vrem!

Nu se va intampla peste noapte, va terbui sa exersam foarte mult acest nou mod de gandire, avem de rescris ani si ani de obisnuinte neuronale. Insa aceasta hotarare ne va motiva sa o facem, nu este prea tarziu. Un guru indian spunea foarte frumos : “Cine esti tu incepe in aceasta secunda! Si in aceasta! Si in aceasta!” Pentru ca noi existam in prezent. Tu cine esti acum?!

Cu drag

Padmakshi

 

Un articol folositor:

Viata se intampla in timp ce ne luptam cu realitatea din mintea noastra

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English