Loading

Femeile si Rollercoaster-ul Emotional Cunoscut ca PMS – Cum Sa Ne Echilibram

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Femeile si Rollercoaster-ul Emotional Cunoscut ca PMS – Cum Sa Ne Echilibram

For women only!

Eu una m-am saturat. De mai mult de 10 ani lucrez cu mine, cu emotiile mele, cu fricile, stresul si cu mintea mea agitata. Am reusit cat de cat sa le aduc intr-un punct de echilibru. Dar inainte de acea perioada a lunii, totul se duce de rapa, devin o fiara, apoi toate fricile ma napadesc, apoi incep sa imi reconsider inteaga viata, ca dupa doua trei zile de la inceperea mens. sa fiu din nou o zana luminoasa. Spuneti-ma va rog ca nu sunt singura. Si nu sunt nici bipolara, am verificat. Inca de la varsta de 14 ani, dispozitia mea mentala si emotionala se schimba semnificativ in perioada precedenta acelei parti delicate din luna.

Nu credeam vreodata ca o sa scriu despre acest subiect, insa am reflectat din ce in ce mai mult in ultima perioada asupra acestei schimbari. Sunt constienta de acest proces doar de un an sau doi, atunci cand am observat clar, dar atat de clar, sincronizarea schimbarilor mele de dispozitie cu schimbarile hormonale ce au loc inaintea menstruatiei.

Tot Zen-ul acumulat, toata realitatea superba pe care o sustin, tot acel echilibru de care ma bucur, totul dispare pentru cateva zile, sau chiar mai multe, iar filtrul prin care percep viata si lumea, se murdareste. Este foarte ciudat pentru ca parca mi se schimba intregul sistem de gandire, totul pare diferit, totul pare mai urat, dar din fericire, este doar o iluzie ciudata creata de un dezechilibru hormonal ce consuma mai multa serotonina decat este normal, neurotransmitatorul cunoscut drept elixirul fericirii. Nu o sa intru in prea multe detalii tehnice, pot sa va spun doar ca este implicat atat sistemul nervos, cel endocrin, nivelul de toxine, hormonii, totul. Iar noi, fara sa realizam, credem ca suntem in depresie, sau ca totul este groaznic. Insa nu este asa, este vorba doar de un mic dezechilibru pe care il putem combate printr-un stil de viata mai sanatos si prin putin autocontrol.

In unele luni este mai accentuat, iar in unele scap fara sa bocesc in perna, insa eu m-am hotarat sa preiau controlul. Asa ca am inceput sa discut cu femeile din jurul meu, sa ma documentez si sa testez. Chiar pot face ceva pentru a elimina acest dezechilibru emotional? Da, se poate.

Iata ce putem face pentru a armoniza schimbarile de dispozitie lunare

 • Sport 

  Exercitiile fizice ajuta la curatarea estrogenilor la sfarsitul ciclului lor de viata, scad nivelul unor neurotransmitatori asociati cu stresul si maresc cantitatea de endorfine ce ajuta la o stare generala de bine.Chiar daca este forba doar de mers pe jos, sau o clasa relaxanta de yoga, miscarea fizica ajuta foarte mult in acest proces de echilibrare fizica, mentala si emotionala.

 • Nutritie

  Hrana joaca un rol extrem de important in echilibrarea sistemelor organismlui nostru, de aceea in timpul mens. este recomandata o dieta bazata pe proteine ( pentru a putea reconstrui toti neurotransmitatorii benefici), grasimi nesaturate, legume si fructe. Trebuie evitat zaharul, cafeaua si alcoolul. Macar in perioada critica:) Atunci cand simtim sa devoram frigiderul, sau dulapul cu ciocolata, mai bine ne indopam cu seminte, nuci, curmale, etc.

 

 • Vitamine si Suplimente

  Eu am inceput sa iau niste suplimente din plante pentru PMS, numite WWB – Sanatatea Femeii Sindorm Premenstrual de la Organic India. Aceste plante indiene organice sustin echilibrarea hormonala si combat starile anxioase printr-o bogata sursa de estrogeni naturali. Puteti citi toate detaliile pe website-ul lor. Pe langa aceste pastile, iau adesea si Magneziu.  Am citit insa ca sunt recomandate si: complex vitamina B, vitamina D, vitamina E, Calciu si Omega 3. Eu momentan nu iau decat cele doua mentionate mai sus.

 

 • Meditatie

  Meditatia ajuta intotdeauna, iar daca avem o practica constanta, beneficiile se vor vedea si in perioadele de dezechilibru. Practicam tocmai ca sa ajungem la un punct in care vom fi imperturbabile. Un punct in care nici un fel de factor exterior sau interior nu ne va mai misca. Am scris acum cateva luni un articol in care dau cateva sfaturi pentru inceperea unei practici meditative: Meditatia pentru incepatori.

 

 • Acceptare si dezidentificare

  Dupa parerea mea, odata ce identifici un sistem, ii anulezi din putere. Cum devii constienta de cauza unor anumite stari, ganuri, emotii, etc, iti este mai usor sa le dezamorsezi.  Eu una, am inceput sa accept aceste schimbari in perceptia mea si sa nu le mai acord importanta, sa nu le mai iau de bune si sa nu ma mai identific cu ele. Stiu ca lucrurile nu sunt asa cum par in acele zile de dinaintea menstruatiei, nu este totul atat de gri, ca va trece si voi vedea totul din nou intr-o lumina mai buna, mai luminoasa, mai armonioasa.

 

Noi femeile suntem un intreg univers intr-un dans ecstatic, cu multe emotii, vise, viziuni si sperante. Avem o dorinta de a descoperi si de a ne auto descoperi, nativa. Este si acest sistem fizic- chimic – emotional, o cale prin care ne cunoastem mai bine, o cale prin care ne putem armoniza. Va doresc un drum gratios catre propriul vostru echilibru!

 

My Exotic Dream – Inspiratie pentru o viata magica!

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English