Loading

Experimentand Prezentul prin Cea Mai Tare Experienta Asiatica din Centrul Bucurestiului

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Experimentand Prezentul prin Cea Mai Tare Experienta Asiatica din Centrul Bucurestiului

Am simtit magia insulei Bali, in centrul Bucurestiului.

Acum cateva zile am trait cel mai cel rasfat balinez/tailandez intr-un spa din Bucuresti. Si credeti-ma ca stiu despre ce vorbesc, atunci cand sunt in Bali, merg la cel putin un masaj pe zi. Si iata ca un spa de aici, de acasa, a reusit sa ma transpuna intr-un exotic de neimaginat.

Era o sambata la pranz, dupa o saptamana de munca vroiam sa fac ceva pentru mine, sa ma deconectez cumva. Dar cum poti sa faci asta in oras? Am meditat eu ce am meditat acasa insa parca nu era de ajuns. Simturile mele doreau ceva mai mult, doreau sa fie vrajte, sa fie seduse si purtate intr-un taram de poveste.

Asa ca in acea sambata cu soare am intrat in cladirea THAIco Spa, o casa impresionanta cu trei etaje, recent renovata. Insa cum am trecut de usa de la intrare, eram in Bali. Mirosul, lumina, decoratiunile, energia si personalul. Totul a fost transpus perfect aici, in haosul civilizatiei bucurestene.

M-am asezat pe o canapea de satin de culoarea smaraldului, am fost servita cu ceai de ghimbir, fix ca si in Bali, iar una dintre terapeute, Ayu mi-a zambit calduros. I-am spus repede cele 3-4 cuvinte in balineza pe care le stiu si a ras cu pofta. Sper ca era de bine.

Caldura si seninatatea lor nu poate fi trucata, acesta a fost si lucrul ce m-a impactat cel mai tare in Bali, fericirea si deschiderea oamenilor.

Camera miroasea a ulei de trandafir iar cele trei terapeute m-au pregatit gratios pentru tratament. M-am asezat pe patul de masaj si dusa am fost. Masaj la 6 maini, nu am mai experimentat asa ceva in viata mea. Placut? Nu, sublim! Iar mintea mea nu se mai pierdea aiurea in ganduri si amintiri, era prezenta, se hranea cu placerea experientei. Ba ma concentram pe senzatiile de pe spate, ba de pe picioare. Am observat ca mintea nu se putea bucura de ambele senzatii in acelasi timp.

De multe ori in Bali adormeam in timpul masajului, sau ma pierdeam intr-o lume imaginiara, sau pur si simplu eram incontinuu stresata ca se va termina. Asa facem si in viata, in loc sa ne deschidem total pentru experienta prezenta, sa dam tot ce avem si sa primim totul inapoi, noi ne stresam ca se va termina, sau ne agatam de trecut, viitor sau mai stiu eu ce scenariu atemporal. Dar de ce? De ce nu stam ancorati in prezent, in darul clipei de acum?

Pentru mine masajul este un exercitiu foarte bun. Sunt nerabdatoare sa ajung la acea experienta, iar cand sunt acolo, nu ma bucur de ea si nu o simt pe deplin deoarece ma gandesc ca imi este foame sau ca am nu stiu ce treaba dupa aceea. Si asa facem cu totul, ne punem tinte in viitor, le atingem dar nu stim sa ne bucuram de ele.

Dar totul poate fi exersat, cultivat si implementat. Orice, chiar si fericirea, chiar si prezenta mentala si emotionala. Orice. 

Cele trei balineze dragute m-au facut sa ma bucur de o ora de prezenta prin senzatii, iar intregul cadru de la THAIco Spa m-a uimit prin abundenta elementelor autentice transpuse perfect in Bucuresti. Pana si uleiul, mastile, scrub-urile, erau acele arome ce trezeau in mine amintiri create in cele 6 luni petrecute in Insula Zeilor.

Cum este insa momentul prezent? Cum se simte? Ce aroma are? Este nimic si totul in acelasi timp, este o stare de putere si de calm, este o stare naturala magica ce simti ca o pierzi cu fiecare gand ce rasare in minte. Dar fiecare milisecunda in acea stare conteaza . . . 

Multumesc pentru experienta THAIco Spa . . . .

My Exotic Dream – Inspiratie pentru o viata magica!

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English