Loading

India in Romania la evenimentul #Wanderlust – Muzica indiana clasica

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

India in Romania la evenimentul #Wanderlust – Muzica indiana clasica

Invitatul de onoare, Mahuya Mukherjee la #Wanderlust

 

Imi doresc ca prin acest eveniment sa ne intalnim si sa ne hranim pasiunea pentru calatorii si dorinta de a descoperi tot ce are de oferit aceasta lume, de aceea am pregatit inca o surpriza pentru voi. Vreau sa va daruiesc si voua o parte din poveste si sa traiti o experienta exotica. De aceea voi avea alaturi de mine invitati care sa va incante toate simturile si bineinteles, fotografiile care sa ne transpuna intr-o atmosfera speciala si sa ne faca sa visam.

Sunt bucuroasa si onorata sa am alaturi de mine sambata oameni pasionati de cultura si spiritualitatea indiana. In cadrul evenimentului va avea loc un concert de muzica indiana clasica sustinut de Kalawati (Carmen Silvia Dumitrescu) care va fi acompaniata la harmonium de insasi maestra sa, Mahuya Mukherjee si de catre un muzician la un alt instrument traditional numit tabla, probabil ntrumentul meu preferat din cultura muzicala a Indiei.

Kirtan: este un stil de cantec devotional folosit in cultura indiana pentru a calma mintea.

Am petrecut cateva luni in ashramuri indiene si am simtit puterea si gratia muzicii indiene, a kirtan-ului si a instrumentelor traditionale. In ashram eram total indragostita de kirtan de energia pe care o transmitea. Cred ca prin acest eveniment ne putem inspira si putem sa depasi zona de confort si sa fim deschisi catre o experienta inedita.

Vreau ca prin acest concert sa va trezim dorinta  si curiozitatea pentru frumusetea si cultura Indiei. De asemenea, imi doresc ca acest eveniment sa fie o oportunitate si pentru voi de a cunoaste natura spirituala a muzicii indiene si de a va bucura de un moment artistic autentic.

Rezonez foarte placut cu povestea invitatilor. Eu sunt fascinata de cultura, energia si spiritualitatea indiana si imi doresc sa va ofer o experienta cat mai autentica. Carmen Dumitrescu a fost fascinata inca din copilarie de orient cand a avut prima intalnire cu muzica indiana clasica. A studiat chiar in India, in sistemul traditional autentic guru-shishya parampara sub indrumare maestrei sale, Mahuya Mukhejee. Acest sistem presupune nu doar transmiterea cunostintelor, dar si asimilarea culturii ca un tot unitar, a spiritualitatii si al modului de viata. Carmen a sustinut recitaluri de muzica clasica indiana nu numai in India, dar si in Italia, Franta, Belgia, Spania. In prezent, ea se numara printre primele vocaliste a stilului Hindustani, de origine non-indiana din lume.

Mahuya Mukherjee este vocalista a stilului Hindustani ( nordul Indiei) o artista indiana care s-a facut remarcata prin timbrul sau melodios si puternic. S-a format ca artist sub indrumarea maestrului Ajay Chakrabarty, unul dintre cei mai de seama vocalisti contemporani ai stilului Hindustani. A sustinut numeroase trunee in Germania, Elvetia, Belgia, Austria si Franta.  Publicul romanesc a avut ocazia de a se bucura de muzica sa in cadrul Fetivalul Nirmalanjali si Festivalului ”Namaste India”. Mahuya Mukherjee este directorul Academiei ”Swar Arpan Foundation” din New Delhi.

Centrul Cultural Swar Arpan este o organizatie non-profit infiintata de Carmen Silvia Dumitrescu,  cu scopul de a impartasi frumusetea si profunzimea artei indiene. Aici putem merge si putem invata muzica clasica indiana sau limba hindi. Cat de frumos, in capitala Romaniei sa poti invata ceva atat de profund si de exotic.

Un alt cadou al lor pentru publicul din Romania este Festivalul Nirmalanjali este o incursiune in universul fascinant al Indiei ce reuneste in fiecare an artisti de renume international, dansatori si muzicieni clasici. Se desfasoara sub patronajul Ambasadei Indiei la Bucuresti, cu sprijinul ICCR, Centrului Cultural Swar Arpan in colaborare cu Sahaja Yoga Romania.

Ma bucur de fiecare data cand am ocazia sa intalnesc oameni care imi impartasesc pasiunea pentru cultura indiana. Carmen Dumitrescu si maestra sa, nu numai ca se numara printre acesti oameni, insa daruiesc din aceste taine si unui public occidental curios. Sambata veti avea si voi ocazia sa le cunoasteti si sa va bucurati de o experienta unica si autentica.

Va astept cu drag!

Sambata, 25 Noiembrie ora 19:00

Inscrieri la contact@myexoticdream.net

*intrarea este libera in limita locurilor disponible

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English