Loading

Esti Cea Mai Buna Varianta A Ta! Esti Deja Ceea Ce Vrei Sa Devii!

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Esti Cea Mai Buna Varianta A Ta! Esti Deja Ceea Ce Vrei Sa Devii!

Oh am asteptat atat de mult sa spun asta, sper insa ca este momentul potrivit si sper ca ceva din fiinta voastra sa rezoneze cu ceea ce voi transmite si sa va imbie din acel moment in perfectiunea si frumusetea a ceea ce sunteti cu adevarat. 

De cand cu asumarea faptului ca fuga dupa job si bani nu ne aduce fericirea, tot mai multi dintre noi am inceput sa cautam, sa NE cautam, atat psihologic, emotional, fizic, energetic si asa mai departe. Cautam fericirea, crezand cu toata fiinta in aceasta alergatura prin care speram noi, sa ne slefuim si sa castigam noi abilitati psihologice, poate chiar paranormale, prin care vom gasi intr- un final echilibrul si extazul.

Mergem la psihologi, zeci de cursuri de dezvoltare personala, yoga, cursuri de meditatie, diverse terapii energetice, auzim de nu stiu ce noua terapie, o incercam fara doar si poate, lasam oameni straini sa intervina in straturi vulnerabile ale fiintei noastre, cautam salvatori si cu cat cautam mai mult iluminarea, cu atat parca ne pierdem mai tare. . .

Vindecam ceva si dam de altceva, ne imbatam cu ideea ca am trecut la un alt nivel, ca suntem pe alt nivel de constiinta unde mai avem de rezolvat cate ceva si apoi poate ajungem la acel zen mult dorit.

Auzim de filozofii indepartate, orientale, de teorii new age si oameni ce promit marea cu sarea, adoptam filozofii de viata pe care le interpretam gresit si cream alte cicluri mentale ce ne indeparteaza si mai mult de adevaratul nostru sine.

Ne pierdem in filme mentale, cicluri interminabile de ganduri, sperante, scenarii si dorinte, chiar daca acum au o tema pozitiva poate, antrenam fara sa ne dam seama tot o activitate a mintii ce nu ne lasa sa auzim strafundul fiintei noastre.

Patanjali ne spunea ca Yoga are ca tel principal oprirea tuturor modificarilor undelor mentale. Doar atunci putem vedea ce se afla pe fundul oceanului, atunci cand apa este linistita si clara.

Fie ca o numim iluminare, fericire, armonie sau echilibru, acea stare este deja in noi, chiar daca noi o cautam in exterior, calatorind peste mari si tari,  avand impresia ca trebuie sa dobandim nenumarate cunostiinte, capacitati si aptitudini spirituale, mentale si fizice.

Noi suntem deja ceea ce vrem sa obtinem, suntem deja cea mai buna varinta a noastra!

Eu am urmat acelasi drum, inca il urmez, mintea mea inca ma pacaleste cu iluzia acestei cautari continue si nu ma lasa sa am incredere ca am deja puterea interioara sa schimb acest pattern neintrerupt de nemultumire cu ceea ce sunt, cu ceea ce gandesc si simt.

Punctul de cotitura a fost insa intr-o seara, in timpul unei conferinte ( ironie 😛 ) in Bahamas, cand un speaker a spus ca iluminarea nu este un proces de a obtine starea suprema asa cum credem foarte multi dintre noi, iluminarea este cel mai sublim proces de deconstruire a ceea ce credem despre orice. Iluminarea, perfectiunea fiintei, starea de gratie suprema, se afla sub miile de identificari, procese mentale, idei, aptitudini, credinte si asa mai departe.

Devii cea mai buna varianta a ta nu dupa ce ai alergat si ai dobandit capacitati extraordinare, ci dupa ce renunti la tot, renunti la toate straturile dobandite prin experienta, invatate sau chiar mostenite, dupa ce renunti la orice idee despre tine si despre viata. Acestea enumerate mai sus sunt toate perceptii si caracateristici ale mintii, sinele nostru este dincolo de minte. De aceea va recomand din suflet sa oprim macar pentru cateva momente aceasta cautare obositoare in care de foarte multe ori ne pierdem.

Macar pentru cateva momente inchideti ochii, renuntati la orice idee despre voi, desre viata, la orice concept despre tot ceea ce exista si simtiti. In momentul acela veti observa o prezenta sublima, in prima faza o sa deveniti observatorul acestor procese, insa apoi o sa renuntati chiar si la acea ipostaza. Din punctul acela o sa simtit o putere extraordinara, o sa simtiti ca sunteti cu adevarat parte din divinitate, ca sunteti totul si nimic in acelasi timp, ca nu exista nici un fel de limita intre voi si tot ceea ce exista in acest plan material si mai departe. Din acest punct sunteti creatorul suprem si simtiti cu adevarat potentialitatea acestei vieti. Oh dar daca am reusi atat de usor sa mentinem aceasta stare. . .

Ironia este insa ca tot printr-o practica meditativa ajungem la aceasta stare, insa directia este cu totul alta acum, nu? Nu ne ducem in exterior, undeva sus, cerand unei forte superioare necunoscute sa aduca in noi linistea, o capacitate pe care credem ca am pierdut-o sau ca nu am avut-o niciodata. Nu, acum renuntam la tot, la orice idee, speranta, frustrare,frica, la orice tendinta a mintii si a perceptilor.

Am simtit acea stare, pentru cateva minute, insa odata atinsa, sper sa o pot accesa din nou, prin renuntare. Vedeti ironia? Obtinem cel mai de pret dar prin renuntare totala, nu prin efort.

Am ajuns sa realizez aceste lucruri tot datorita cautarii, fara dar si poate, datorita anilor de cursuri, practica yoga, carti, sedinte terapeutice, calatorii in India si Bali, insa am realizat dupa tot acest timp ca abordarea a fost gresita. Nu regeret nicio secunda, insa doresc din suflet sa va transmit voua aceasta perspectiva, poate voi chiar daca sunteti in cautare, o puteti lua pe scurtatura. Da, voi incuraja intotdeauna oamenii sa aiba un dum de auto-descoperire, insa nu cautati in exterior, nu fugiti sa acumulati mii de informatii si capacitati, dizolvati usor usor ceea ce credeti despre orice, nu creati si mai multe procese mentale.

Dizolvati identificari, credinte, astfel deveniti prezenti si cultivati acea stare, renuntati la ideologii si sperante, totul este deja in voi si poate fi accesat prin linistirea oceanului mintii.

Stiu ca multi dintre voi veti spune, dar nu situ cum sa imi linistesc mintea, spune-mi cum, ce inseamna sa meditezi, cum se face. . .  Ei bine, asta este si ideea, renuntati la toate aceste intrebari, frustrari, pentru ca acelea vin din minte. Renuntati pur si simplu la tot.

Pana si legea atractiei de care suntem cu totii obsedati inca de la aparitia cartii si filmului The Secret, se bazeaza pe renuntare, nu pe tensiunea creata de dorinta de a atrage ceva anume in viata noastra. Insa asta am descoperit la fel prin ani si ani de alergatura mentala.

In orice moment ne putem decide sa renuntam la suferinta, la o identitate ce nu ne ajuta, la o credinta limitativa sau la frici. Un alt om minunat intalnit pe acest drum a spus: Cine esti cu adevarat incepe in acest moment, este recreat constant in fiecare clipa. Tu decizi daca vrei sa cari cu tine bagajul vechilor identificari si experiente. Cine esti cu adevarat incepe acum!

Cea mai inalta forma de Yoga, Dhyana Yoga, ce nu este accesibila decat celor mai devotati yoghini, are ca practica principala Neti Neti, tradus din sanscrita asta nu asta nu, adica negarea a tot ceea ce crede practicantul despre viata sau despre sine. Meditatie profunda in care retrage orice identificare, nu este nici barbat nici femeie, nici om, nici bun nici rau, nici gras nici slab. Renunta la identificarile adanc inradacinate in fiinta noastra atat mental cat si genetic.

Nu, nu este simplu, insa este eliberator. Si eu cred ca din momentul in care intelegeti acest concept, puteti profita din plin de viata, puteti lua tot ce este mai bun din cautarea personala si puteti realiza mai repede ca sunteti deja tot ceea ce vreti sa obtineti, sunteti deja cea mai buna varianta a voastra! Si apoi normal ca va incurajez sa traiti cele mai minunate experiente in aceasta viata, sa calatoriti, sa experimentati, sa simtiti, sa intalniti guru indieni si vindecatori balinezi, sa va bucurati de arta si frumusee, sa fiti coplesiti de complexitatea minunata a acestei vieti si a acestei plenete, insa intotdeaunas a fiti observatorul care stie ca deja este una cu toate acele lucruri.

Namaste!

Padmakshi

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English