Loading

Despre frica de a vorbi in public si ce am vrut sa va transmit cu adevarat la evenimentul #Wanderlust

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Despre frica de a vorbi in public si ce am vrut sa va transmit cu adevarat la evenimentul #Wanderlust

Am aflat si eu de curand ca frica de a vorbi in public este considerata de catre expertii in psihologie, ca a doua frica dupa cea de moarte.

Buna seara, numele meu este Maria Nicolau si sunt persoana din spatele povestii My Exotic Dream.  Va multumesc foarte mult ca sunteti alaturi de mine in aceasta seara. Asa a inceput discursul de la evenimentul #WANDERLUST organizat de mine. Insa de acolo, totul s-a pierdut in ceata, parca ma nascusem in urma cu 5 secunde si nu stiam ce este cu mine in aceasta lume.

Notiunea de Wanderlust incearca sa traduca acea sete de cunoastere, acea pofta de a trai experiente deosebite si acea dorinta arzatoare de a descoperi frumusetea si complexitatea lumii inconjuratoare.

Astazi, prin toate elementele acestui eveniment, doresc sa hranesc aceasta dorinta prezenta in fiecare dintre noi. Asa cum am spus de nenumarate ori, dorinta este scanteia ce porneste intregul mecanism de formare al evenimentelor din jurul nostru.

Cu totii avem un vis, o aspiratie, o dorinta secreta, un scenario in care ne proiectam in conditii ideale. Insa atunci cand vine vorba de a il traduce in realitate, acest vis tinde sa se dilueze intr-o mare de frici. Am fost martorul acestui process de nenumarate ori, insa acum, cred eu, ca l-am depasit. Cum? Normal ca marea de frici este tot acolo, altfel nu as mai fi tremurat asa in acest moment, insa am invatat sa ma detasez, sa imi dau o sansa, sa nu mail as temerile sa imi dicteze fiecare actiune din aceasta viata.

Inainte imi era frica de viata, insa acum frica mea este ca nu cumva sa nu ma bucur destul de ea.

Cu sinceritate pot spune ca am ajuns aici datorita calatoriilor.

Ce reprezinta mai exact pentru mine o calatorie? In primul rand, o calatorie reprezinta un drum initiatic, o ocazie prielnica descoperirii interioare si exterioare, este o iesire din zona de comfort, din realitatea uzuala si o incursiune totala intr-un spatiu total diferit. Mintea este prezenta, absoarbe noutatea, simturile savureaza complexitatea iar sufletul evolueaza prin experienta.

De aceea, o calatorie constienta te poate restructura, te poate schimba si poate planta in fiinta ta seminte cu un potential nelimitat ce infloresc acasa.

Pentru mine, toate aceste calatorii au venit la pachet cu un drum spiritual, o cale profunda de auto-descoperie si auto- analiza. Am realizat ca sensul vietii mele este sa ma bucur de frumusete, sa creez la randul meu frumusete si sa inspir oamenii din jurul meu sa isi gaseasca propriul sens, propria poveste miraculoasa.

Practica yoga mi-a dat trei unelte ce ii sunt alaturi zilnic: Capacitatea de a renunta la identificarile nevolositoare, capacitatea de a crede intr-o realitate maleabila si capacitatea de a lasa lucrurile sa se intample fara a avea asteptari.

In aceasta seara am ales sa va pezint destinatiile mele de suflet, Bali si India, doua spatii de referinta pentru mine, puncte de intersectie in care viata mea s-a schimbat la 180 de grade. Acum ma intorc periodic in aceste locuri din care a pornit totul, si contiui acest process de modelare spirituala, mentala si emotionala, alaturi de oameni minunati ce rezoneaza cu modul in care eu percep viata.

“Calatorii pentru Suflet” este un proiect nascut din dorinta mea de a arata oamenilor profunzimea, autenticitatea si complexitatea unor destinatii pe care eu le cunosteam dintr-o perspectiva spirituala.

Gratia, puterea credintei, ritualitatea, relatia cu divinitatea, sunt referinte prezente in fiecare moment in aceste taramuri mistice. Pentru noi, pare o poveste spectaculoasa, misterioasa, cu elemente obscure neintelese, cateodata infriosatoare, alta data miraculoase, insa pentru locuitorii spatiilor respective, acesta este realitatea zilnica, acesta este purul lor adevar. Pentru noi , calatorii, aceasta diferenta culturala adduce o noua perceptie asupra vietii, o perspectiva schimbata, o revelatie pe care incercam sa o aducem cu noi in viata de acasa.

Multumesc

Insa eu mi-am facut iesirea dupa 2 propozitii, pe care nici macar nu mi le amintesc. Cuvintele de mai sus sunt scrise de mine, scoase din suflet pentru voi si pentru cei ce au participat alaturi de mine la evenimetul de pe 25 Noiembrie.

Dupa aceasta intamplare, am inceput sa analizez aceasta frica de a vorbi in public, de unde se naste si de ce este a doua emotie negativa ca si intensitate dupa frica de moarte?

De fapt, atunci cand vorbim in public, in sinea noastra vedem aceasta ipostaza ca o expunere totala a noastra in fata celor din jur, in fata lumii inconjuratoare. Acesta expunere ne imobilizeaza din cauza spaimei noastre de a fi judecati. Iar aceasta frica nu poate veni decat din Ego. Ego-ul este cel care se defineste prin parerea celor din jur, ego-ul este cel ce ne spune ca nu suntem destul de buni, ca nu avem nimic deosebit, ca nu avem cum sa aducem valoare in vietile celorlalti. Insa, din fericire, noi nu suntem ego-ul. Ceea ce suntem noi cu adevarat nu este atins de ego, de ganduri sau de realitatea exterioara. Si asta facem constant printr-un drum de descoperire interioara, dam la o parte straturi si straturi de identificari false ce ne definesc in viata de zi cu zi.

Dupa experienta de sambata trecuta, va pot spune cu mana pe inima ca nimic nu merita, dar nimic nu merita sa ratezi o ocazie de a te exprima si de a darui celorlalti ceea ce ai de oferit. Nimic. Eu am avut aceasta experienta si va spun sincer ca nu a avut niciun rost niciun gand, nicio grija, nicio frica. Nu a meritat nicio seara nedormita. Pentru ce? Pentru frica de a nu ma balbai in fata a 70 de oameni? Si ce? Va spun ca regretul ca am evitat momentul, sansa de a ma exprima si darui voua, este mult mai mare. Din fericire de obicei nu ma focusez pe greselile trecute, nu am ce schimba, insa sper ca aceasta experienta sa ma faca sa nu ma mai sperii de niste fantome.

Din fericire evenimentul a fost magic, am reusit sa inspir si sa ma las inspirata, sa evoluam si sa visam impreuna mai depare. Povestea My Exotic Dream continua acum cu forte proaspete si va pregatesc noi surprize pentru anul 2018, plus Calatoriile pentru Suflet pentru care am postat noile date pentru Aprilie si Mai.

 

My Exotic Dream – Inspiratie pentru o viata magica!

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English