Loading

Despre Fericire, cu Drag din Bahamas

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Despre Fericire, cu Drag din Bahamas

Probabil ca o sa spuneti: “Normal ca esti fericit atunci cand esti in Bahamas”, ei bine nu, deoarece mintea se poate obisnui cu orice, poate banaliza si cel mai frumos peisaj exotic. Iar in al doilea rand, fericirea vine din interior, nu din mediul sau din evenimentele exterioare.

Stiu ca ati mai auzit asta de multe ori, dar ati inteles acest principiu cu adevarat? Eu doar acum am inceput sa il simt si doresc cu aceasta ocazie sa impartasesc cu voi realizarile pe care le am in aceasta calatorie spirituala in Bahamas.

_MG_1107

Poate stiti din articolele trecute, ma aflu de doua saptamani intr-un ashram dn Paradise Island, in care urmez un curs intensiv de yoga. Intensiv insemnand aproximativ 16 ore de practica pe zi ( meditatie, chanting, pranayama, filozofie, yoga, nutritie, etc).

Revenind la fericire, poti sa fii trist si in Bahamas, eu cel putin am trecut prin toate starile posibile. Stiam insa ca asa va fi, deoarece totul aici este creat astfel incat sa te faca sa iti depasesti limitele mentale, emotionale si fizice.

Insa castigi atat de multe, atat de multa cunoastere si experienta spirituala, datorate disciplinei si unei practici autentice.

In opinia mea suntem incarnati pe acest Pamant ca sa experiemntam si sa ne bucuram de complexitatea acestei vieti, insa cu totii ne dorim sa fim fericiti. Tot ceea ce facem are ca motivatie interioara nevoia noastra de a fi fericiti. Insa ne pierdem in actiune, in haosul social, in lumea exterioara, incercand sa facem cat mai multe, sperand ca vom obtine acea reteta ideala ce ne va aduce fericirea in aceasta viata. Insa in timp ce facem, uitam sa fim, uitam sa ne cunoastem si uitam sa privim in interior, cine stie ce minunatie vom gasi acolo. Atat yoga, cat si alte multe filozofii psihologice sau spirituale, sustin ca in interiorul nostru se gaseste adevarata stare de fericire.

Scripturile hinduse spun ca starea noastra naturala este de beatitudine, ceva mai mult decat fericirea, insa agitatia mintii noastre si a vietii cotidiene, ne-au facut sa uitam si sa fim prea focusati pe ceea ce se intampla in universul exterior.

Insa dorinta de a cauta acea stare a ramas . . . Si va ramane intotdeauna . . . 

Ne gasim fericirea temporara in lucruri, in oameni sau in situatii, dar apoi suferim din cauza ca nimic din jurul nostru nu este permanent.

Oglindim intr-un partener varianta noastra de fericire, ne agatam de el/ea, vedem doar acea proiectie din mintea noastra, iar cand acesta/aceasta nu se comporta exact asa cum am visat noi, iarasi suferim. Ne agatam constant de persoane si teluri ce credem ca ne vor face fericiti. Dar va dati seama ce responsabilitate imensa punem pe umerii acelor oameni? Va dati seama cat de vulnerabili devenim si cat de gresita este aceasta intentie interioara a noastra? Noi de cele mai multe ori nu iubim persoana din fata noastra pentru cine este cu adevarat, iubim felul in care ne face sa ne simtim.

Haideti sa schimbam acum putin perspectiva. Imaginati-va cum ar fi sa ne auto-responsabilizam pentru propria fericire, sa fim independenti emotional. Asta inseamna de fapt adevarata libertate. Starea noastra interioara sa nu depinda de nimeni si de nimic. Doar de noi. Noi suntem oricum singurul element din acest Univers pe care il putem controla, cu putina munca, dar este posibil. Atunci cand am ajunge la acea stare de “bliss” venita din interior, tot ce am experiemtna ar fi trecut prin acel filtru, orice persoana pe care am intalni-o am iubi-o sincer, fara atasamente, fara asteptari.

Nu a spus nimeni ca este usor sa dezvolti o asemenea maturitate emotionala, insa este posibil si cu siguranta cred ca merita. Pentru libertate si fericire, neconditionate de elemente exterioare impermanente.

Normal ca vacantele, lucrurile materiale, sau pasiunea unei iubiri ne fac fericiti, insa chiar si in acele momante, totul vine din interior, sunt doar butoane interioare ce sunt apasate si apare acea stare minunata de care devenim dependenti. 

Este nerealist si foarte frustrant sa credem ca putem fi incontinuu fericiti, nu aceasta este ideea pe care sa o urmarim. 

Cauza principala a suferintei este atasamentul nostru fata de un anumit rezultat pe care il dorim.

Probabil ati auzit teoriile conform carora aceasta realitate este doar o proiectie si ca pana si fizica cuantica a descoperit ca materia, in esenta sa, nu este solida, este energie pura. Perceptia noastra modeleaza atat universul nostru exterior cat si cel interior.

_MG_1080

 

Cum preluam controlul insa?

Prin autocunoastere, prin iubire de sine, disciplina, cunoastere, deschidere si o dorinta intensa de a schimba mecanisme in interiorul nostru ce functioneaza asa de mii si mii de ani.

In ashram ne invata urmatorii pasi pentru a ajunge la esenta noastra interioara, la acea stare de fericire si echilibru ce nu depinde de elementele exterioare:

  • In primul rand, este foarte bine sa implementam cat mai bine mental ideea pe care dorim sa o stabilizam. In acest caz, faptul ca fericirea vine din interior si ca esenta noastra, cea de dupa ganduri, emotii si energii, este beatitudinea. Facem acest lucru meditand asupra acestui subiect, repetand afirmatii si citind cat mai multe carti ce promoveaza aceasta stare mentala. Cititi, urmati cursuri, ascultati conferinte online. Va puteti crea un nou mod de gandire, prin exercitiu. Fericirea vine doar din interiorul nostru si de aceea noi o putem controla.
  • Meditati. Meditati. Meditati. Prin meditatie, calmam acele valuri ce nu ne lasa sa vedem cu adevarat in profunzimea mintii noastre. Pentru meditatie este insa nevoie de disciplina. Meditati cel putin 20 de minute in fiecare zi. In acest articol spun mai multe despre practica meditativa ce m-a ajutat pe mine cel mai mult. Dupa disciplina mai este nevoie insa si de rabdare.
  • Practicati yoga sau orice alt tip de miscare ce va ajuta sa va focusati si sa observati energia corpului vostru.
  • Credinta in voi insiva sau intr-o forta superioara. Nu ca nu ar fi unul si acelasi lucru. Voi sunteti magicieni in aceasta creatie, asa ca va indemn sa va folositi de propriile forte pentru a nu va mai lasa manipulati de propria minte si de propriile programe dizarmonioase. Credinta va va ajuta cel mai mult pe acest parcurs spre interiorul fiintei voastre.

Atunci cand ajungi la sursa, atunci cand treci de frici, traume, amintiri, ganduri si emotii, atunci vei descoperi ca poti fi fericit asa, pur si simplu, aici si acum, in PREZENT.

_MG_1084

#myexoticdream

#sivanandaexperience

#yogainbahamas

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English