Loading

Despre Credintele Negative | Cum Sa Le Schimbam

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Despre Credintele Negative | Cum Sa Le Schimbam

Credintele negative sunt cele caree ne impiedica din a trai din plin, fara frici, fara limite si ne rapesc energia creatoare prin care materializam o viata ideala. 

Aceste preconceptii au fost implementate in copilarie, insa continua sa isi faca loc in subconstient si in timpul vietii adulte.  Majoritatea fricilor sunt fix aceste credinte negative din subconstientul nostru. Acestea sunt cauzele fricilor, anxietatii, atacurilor de panica dar si a unor greutati de a materializa anumite lucruri in viata, precum abundenta materiala, relatii fericite, etc.

Cum se creeaza credintele negative? Prin experienta. Pentru ca o experienta sa fie transformata intr-o credinta constienta sau inconstienta, aceasta trebuie sa fie marcata printr-o emotie puternica sau prin repetitie.

Deci credintele se pot crea prin emotional sau prin obisnuinta ( repetitie).

V-am vorbit des atat in articole cat si in video-urile de pe canalul de youtube despre reprogramare neuronala, despre modul in care mintea creeaza circuite neuronale in creier ( credinte, reactii, triggere, stari, etc) in functie de obisnuinta noastra de a gandi anumite lucruri. Adica orice sistem de gendire este implementat si consolidat in creier prin circuite neuronale ce vor fi accesate de catre minte ori de cate ori se va prezenta un stimul. Daca un circuit de acest gen este o credinta negativa ascunsa, ori de cate ori un stimul va aparea in realitatea noastra, mintea se va duce automat la acea preconceptie. La baza, acest mecanism este unul de aparare, incercand sa ne protejeze de potentiale pericole. Insa in zilele noastre nu cred ca mai este valabil.

De exemplu: Sa zicem ca persoana X isi doreste o relatie. Insa fie in copilarie fie din experientele trecute, inconstient i s-a imprenat credinta ca nu merita iubire. Automat, acest lucru va impiedita persoana X sa creada cu adevarat in iubire si sa materialize acest lucru in viata sa. 

Destul despre cauze, acum haideti sa vedem cum le detectam si cum sa le schimbam constient in moduri de gandire armoniase care sa ne ajute in toate domeniile vietii, atat in iubire, familie, cariera, armonie interioara si asa mai departe. 

1.Detectarea fricilor si a credintelor negative:

Pe foarte multe dintre ele le stim, fricile evidente sunt cunoscute, insa nu sunt intotdeauna cunoscute cauzele. Cauzele pot iesi la iveala prin introspectie, un proces personal, interior, in care ne gandim sincer la radacina fricilor ce se fac simtite in prezent. Poate a fost ceva ce v-a spus bunica, un prieten, poate un film pe care l-ati vazut sau poate un caz de la stirile de la ora 7.

Pentru credintele negative ascunse, trebuie insa sa schimbam strategia. Luam o situatie pe care vrem sa o rezolvam, sau haideti sa luam exemplus de mai sus. In cazul persoanei X, in momentul in care s-ar gandi la o relatie, automat i-ar veni in constient si in emotional, anumite frici. Ca nu merita, ca nu este destul de buna, ca nu este destul de frumoasa, etc. Acestea sunt efecte ale credintelor negative. Poate fi si doar o emotie. De exemplu in momentul in care s-ar gandi la o potentiala relatie de iubire, i s-ar pune un nod in gat sau o presiune pe piept. In acest fel se manifesta credintele negative ascunse. Dupa ce le detectam, trecand constient prin acest proces de stimul si reactie, atunci incepem contemplarea si destructurarea acestora.

Din momentul in care le destructuram, ne uitam adanc si vedem ca sunt doar un mecanism defectuos datorat anumitor traume sau experiente trecute, acestea incep automat sa isi piarda din putere.

 

2. Anularea si schimbarea lor cu moduri de gandire pozitive, armonioase. 

Din momentul in care le obiectivam, le luam puterea. Insa apoi trebuie constient sa le schimbam cu unele pozitive. Aceasta schimbare nu va fi imediata, se va face prin repetitie. Asa cum v-am spus mai sus, calea de intrare a credintelor este prin emotional si obisnuinta. Asa ca vom folosi aceleasi metode. Ne uitam la credinta negativa, iar apoi, constient o schimbam cu una pozitiva. Dream big! Fara limite. Tinem pentru cateva secunde in noi acea credinta pozitiva si incercam sa extragem din ea cele mai frumoase emotii carora sa le dam drumul prin tot corpul nostru, prin fiecare celula.

Luam tot exemplul persoanei X, daca i-am dat credinte negative, sa i le si schimbam acum. X detecteaza credinta ascunsa ca nu merita iubire, o obiectiveaza, o vede ca pe un mecanism defectuos si isi spune. Eu merit iubire, sunt o persoana minunata si atrag tot ce este mai frumos in viata mea si o relatie ideala de iubire, plina de frumusete si gratie. Isi spune aceste cuvinte, cu voce tare sau in gand, simte tot ceea ce spune si lasa acel sentiment senin sa ii treaca prin corp si minte.

Trebuie facut acest proces ori de cate ori se face simtita o frica sau o credinta negativa. Ne asumam sa ne dresam mintea si emotionalul. Se spune ca orice obisnuinta poate fi implementata in 72 de zile. Deci minim 72 de zile ar trebui sa lucram cu aceste mecanisme pentru a le schimba. Credeti-ma ca functioneaza. Puteti face asta si dimineata, stand in pozitie de meditatie, sau in masina, oricand aveti timp pentru voi. Luati un gand negativ si schimbati-l. Daca aveti ganduri negative si frici ati vazut cat de greu este sa le opriti, nu va luptati cu ele pentru ca nu faceti decat sa le dati putere si sa va frustrati. Lasati-le si schimbati-le. La inceput o sa para nenatural insa cu timpul vor deveni reale credinte!

Aceste noi credinte pozitive seamana foarte mult cu conceptul de afirmatii pozitive. Puteti sa creati propriile afirmatii pozitive, in functie de caz, sau va puteti inspira din afirmatiile pozitive ce se gasesc atat in carti de specialitate sau online. Si eu am scris un articol la inceputul anului cu afirmatii pozitive

Va recomand si un carnetel in care sa le notati si sa le recititi constant. Sau puteti folosi scrisul ca si forma de exersare, scrieti pagini intregi pana cand acestea intra in subconstient.

Reprogramarea neuronala dupa parerea mea, este calea prin care putem vindeca multe traume emotionale si mentale, mai mult decat atat este calea prin care putem atinge un maxim potential existential, reconfigurand constient propriile limite mentale.

painting by @vondome

Va urez succes si sper ca acest articol v-a inspirat sa preluati contrlul propriilor ganduri si credinte, fara a va mai lasa purtati prin viata de mecanisme dizarmonice.

Afirmatia pozitiva pentru voi: Traiesc o viata plina de iubire, sanatate, abundenta materiala, armonie interioara si fericire!

Cu drag,

Padmakshi

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English