Loading

Cum Sa Traiesti in Momentul Prezent

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Cum Sa Traiesti in Momentul Prezent

Simte totul, mangaierea aerului pe pielea ta, zumzetul camerei, aerul ce intra usor in nari, vidul infinit din interiorul mintii, forma tuturor obiectelor inconjuratoare care parca acum este mult mai definita. Nu ai nici un fel de parere, esti doar PREZENT!

Viata este o culegere de momente prezente, ce trec intr-o fractiune de secunda, prezentul pe care il experimentezi acum este deja trecut pana ce termini de citit aceasta fraza. Noi traim, existam, in momentul prezent. Trecutul si viitorul sunt doar proiectii si amintiri distorsionate de propriile perceptii mentale si emotionale.

Din pacate insa, noi de multe ori traim regretand trecutul si fiindu-ne frica de viitor, ne pierdem in tot felul de scenarii mentale, sperante, anxietati si tot felul, uitand sa traim, ACUM in MOMENTUL PREZENT.

Aceasta realitate materiala pe care o experimentam in aceasta viata este fascinanta, influentata de tot felul de legi, de la cea gravitationala la legea atractiei. Noi suntem un fel de magicieni ai acestei realitati, insa cheia sta in realizarea noastra ca viata exista doar in momentul prezent, cum prezentul devine trecut, nu exista decat prinr-o traducere mentala. Asadar, fie ca vrem sa ne bucuram din plin de viata, fie ca vrem sa devenim cea mai buna varianta a noastra sau vrem sa stapanim legea atractiei, potiunea magica a acestei vieti este sa invatam sa traim in prezent.

“Mintea care gandeste este un instrument util si puternic, dar de asemenea te si limiteaza foarte mult atunci cand iti acapareaza complet viata, cand nu iti dai seama ca reprezinta doar un mic aspect al constiintei care esti TU” – Eckart Tolle – Linistea vorbeste

painting by @vondome

Suntem in controlul vietii noastre atunci cand iesim din agitatia mentala si suntem prezenti. Asadar, haideti sa vedem 5 idei pe care sa le utilizati pentru a capta si dezvolta energia momentului prezent.

 

1. Constientizare:

La inceput nici nu stim probabil cum se simte aceasta prezenta, de aceea vom invata niste mici secrete ce ne vor ajuta sa dezvoltam acea stare. In primul rand, vom hrani constizarea corpului nostru , a mintii, a starii si a mediului inconjurator. Definim aceste lucruri in cele mai mici detalii, astfel devenind atenti la noi si la mediul inconjurator, in acel moment. Apoi ne deschidem simturile, aducem intreaga atentie pe miros, apoi pe simtul tactil al pielii, sa simtitm orice adiere de aer, apoi mutam toata atentia pe gust, pe auz, iar apoi privim in jur incercand sa cuprindem formele inconjuratoare cu toate detaliile lor. Acum am trait pentru cateva secunde in prezent, deci nu in minte. Constientizare inseamna atentie, mutam deci atentia din minte in planul fizic, in momentul prezent, fara sa pierdem din energie in alte directii. Focus acum si aici.

2. Observator:

Dupa ce urmam pasii punctului anterior, o sa vedeti ca s-a schimbat ceva in noi. Am devenit oarecum detasati fata de ganduri, observand cu asemenea atentie mediul inconjurator, am intrat automat in ipostaza de observator, chiar si al propriilor ganduri. Ei bine acum am ajuns la una dintre cele mai de pret practici, atat in spiritualitatea orientala, cat si din fizica cunatica si stiinta neuroplasticitatii. Tehnica observatorului. Cea mai eficienta cale de a ne detasa de minte, de frici, stari emotionale negative si identitati nefavorabile, este sa devenim observatorul acestora, astfel observand ca ceea ce suntem noi cu adevarat ( spirit divin) nu poate fi atins de ele. Chiar si in meditatie folosim aceasta tehnica, vedem gandurile, insa dintr-o noua perspectiva, cea a celui care le observa fara sa fie influentat de ele. Astfel, dupa ce ati observat mediul inconjurator si corpul, intrati automat intr-o ipostaza de observator al mediului exterior si interior. Va indemn acum sa observati momentul prezent, fara a ii aloca nici un fel de caracteristica, doar observati. Va indemn sa cultivati aceasta stare de observator cat de des puteti, astfel veti intra in legatura cu acea parte din voi divina iar constientul vostru nu va mai fi influentat de conditionarile negative acumulate pana acum. Pentru ca sunteti mult mai mult de atat.

Aşa că pasul cel mai important al călătoriei dvs. spre iluminare constă în a învăţa să nu vă mai identificaţi cu mintea dvs. De câte ori creaţi un gol în fluxul mental, lumina conştiinţei se accentuează. 30 Într-o zi s-ar putea să vă surprindeţi zâmbind vocii din minte, aşa cum v-aţi amuza de poznele unui copil. Iar aceasta denotă că, de câtva timp, nu mai luaţi în serios ceea ce se petrece în minte, deoarece sentimentul dvs. de sine nu mai depinde de un asemenea proces. – Eckart Tolle

3. Dezidentificare:

Dezidentificare vine automat dupa ce am intrat in postura de observator. Atunci vom observa ca nu mai avem atatea caracteristici, nu ne mai definim prin tot felul de stari si identitati, nu mai suntem parca nici femeie, nicic barbat, nici adult, nici copil. Parca nu mai suntem iubit sau fiu, pur si simplu suntem, atentie si constientizare pura. De aceea dezidentificarea este cea care precede ipostaza de observator. In momentul in care nu ne mai definim prin identitati sociale, nu ne mai gandim la trecut si viitor, nu ne mai gandim la ceea ce s-a petrecut in viata noastra, atunci putem fi prezenti, in acest moment, fara sa regretam trecutul si sa ne stresam in priviinta viitorului.

4. Predare si renuntare:

Ah ce ne place sa fim in control, de acolo vine si gandirea obsesiva si nevoia noastra de a face tot felul de scenarii mentale. Dar dupa toti pasii de mai sus, stiti ce urmeaza? Predarea in momentul prezent. Atunci cand ai curajul sa traiesti in prezent inseamna ca ai lasat controlul si ai incredere ca Universul va asterne cele mai frumoase experiente in calea ta. Acesta este credinta adevarata, indiferent de ideologia pe care o alegi. Este ca si cum te-ai arunca cu zambetul pe buze intr-un abis ca mai apoi sa fii purtat de nori. Ah dar se simte atat de bine, am trait o mare parte cu anxietate si ganduri negative, iar apoi dupa ce am practicat tot felul de cai spirituale, eram obsedata sa controlez fiecare gand si fiecare actiune ( interpretand gresit legea atractiei). Insa apoi am obosit si mi-am dat seama ca atunci cand voi ajunge la 80 de ani, nu as vrea sa regret ca am trait mai mult in minte decat in realitate. Asadar m-am predat. Este eliberator, incercati.

5. Exercitiul este mama invatarii:

Chiar daca sa zicem ca ati prins putin de mana momentul prezent dupa ce ati citit acesti pasi, asta nu inseamna ca imediat nu va puteti reintoarce la vechile pattern-uri de gandire. Este absolut normal. Mintea este ca un burete plin cu circuite neuronale bine implementate. Aceste circuite reprezinta si obisnuintele noastre de gandire. Asadar, nu avem cum sa pretindem ca un nou mod de gandire poate fi implementat fara foarte multa practica si consecventa. Noile stari, idei, revelatii, vor trebui implementate ca circuite neuronale noi, apoi consolidate. Apoi usor usor cele vechi vor fi rescrise. Puteti citi acest articol despre cum ne putem reprograma mintea pentru a deveni cea mai buna varianta a noastra si pentru a trai in prezent.

 

Asadar, sunteti gata sa descoperiti magia vietii si a momentului prezent? Aveti credinta sa va predati sincronicitatii si acestei vieti superbe? Oricum controlul este o iluzie, haideti sa ne bucuram de viata atunci cand se petrece, nu atunci cand a trecut sau sa anticipam ce va urma. Acum este darul existentei pe acest pamant. Bucurati-va si predati-va!

Carte recomandata pentru acest subiect:

 

 

Si pentru ca viata se petrece in timp ce ne luptam cu realitatea din mintea noastra, eu zic sa traim in prezent:

Viata se intampla in timp ce ne luptam cu realitatea din mintea noastra

 

Cu drag, 

Padmakshi

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English