Loading

Cum sa Iti Indeplinesti Visul de a Calatori Fara sa ai Frica Banilor

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Cum sa Iti Indeplinesti Visul de a Calatori Fara sa ai Frica Banilor

Cum să-ți îndeplinești visul fără frica banilor

Cu toții avem impregnată în minte o destinație în care ne dorim să ajungem, fie în urma unui film care ne-a făcut să visăm, a unei cărți citite care ne-a inspirat, unor fotografii sau a unei discuții cu un prieten. O idee rezonează brusc cu noi, o imagine, dorința de a fi acolo și a experimenta acel loc cu tot ce are de oferit, fie că este exotismul Bali-ului, energia și diversitatea Indiei sau romantismul și cultura oricărui loc din Europa ceva ne transmite o emoție puternică. Acel gând ne rămâne în minte sau în subconștient  și încet, încet începem să vedem acea destinație în reclame, pe un panou publicitar la metrou, să auzim pur și simplu acel nume într-o discuție, semnele încep să apără. IMG_8295-3-min

Cu toate acestea, harta mentală a potențialelor destinații rămâne pentru mulți dintre noi o dorință care nu se materializează niciodată. Mulți dintre noi nu își îndeplinesc cele mai arzătoare vise deoarece au impresia că nu se poate, că momentul lor a trecut sau că nu își permit să facă acel lucru, că au alte responsabilități si ca propriile dorințe sunt poate prea egoiste.

Ideea acestui articol mi-a venit după ce tot mai des am auzit sau am citit comentarii în care oamenii spuneau că ”ar călători și ei  dacă ar avea bani”. Ceea ce îi împiedică să își realizeze visul de a medita în India sau de a face yoga în Bali, este lipsa fondurilor necesre. Un loc exotic poate părea la prima vedere greu accesibil și foarte costisitor. De aceea, după ce am călătorit în peste 35 de țări, m-am hotărât să vă împărtășesc atât din experiențele mele spirituale, cât și din cele materiale.

Dragilor, nu este neaparat mai scump sa calatoresti peste ocean. Ne sperie pretul biletului de avion care poate depaseste suma de 500 de euro, insa recuperam pe parcurs prin faptul a mancarea este mult mai ieftina si cazarea la fel. ( Aici ma refer la tarile asiatice in special, nu la destinatii foarte scumpe precum Maldive, sau Caraibe). Poate trebuie sa renuntam putin la confortul pe care ni-l ofera hotelurile europene, insa experienta va merita cu siguranta.

Călătorind, cea mai importantă lecție pentru mine a fost aceea că pot să îmi înving fricile. În urmă cu câțiva ani aveam o stare de anxietate continuă, despre care am mai  povestit și care îmi controla fiecare lucru pe care îl făceam. Din momentul în care am plecat și m-am rupt de mediul cunoscut de acasă  au dispărut și fricile, deoarece am descoperit că pot să fac tot ceea ce îmi propun.

Uneori ne e teamă să ne îndeplinim visele. O călătorie într-un loc îndepărtat, singur sau cu oameni pe care nu îi cunoști este o idee fumoasă, dar pe care puțini am pune-o în practică.  Mulți dintre noi ne lăsăm ghidați de propriile temeri și preconcepții și nu ajungem să plecăm în experienta de viata pe care ne-o dorim cu adevărat.

bambu indah

Cât de costisitoare este o călătorie exotica?

În primul rând sunt câteva lucruri care vă pot salva o parte considerabilă din buget. Biletele de avion, pe lângă costurile de cazare sunt cele pentru care aveți nevoie de o sumă considerabilă. Sfatul meu este să vă planificați călătoria cu minim 4-5 luni înainte pentru a putea beneficia de cele mai bune oferte. Periodic toate companiile aerine cu zboruri internaționale peste ocean au oferte pentru destinațiile exotice. Așa veți putea avea timp să strângeți banii necesari călătoriei. Verificati constant site-ul Qatar Airways deoarece ei au oferte si conexiuni foarte bune.

O altă modalitate prin care puteți economisi este evitând să vă cazați la hoteluri de 3 – 4 stele și alegând guest house-uri care au un preț extraordinar de avantajos sau ashram-urile care vă vor oferi o experiență autentică a locului.

Va recommend sa va uitati pe Air Bnb, oriunde ati calatori in lumea asta.

Cazarea în Asia de S-E de exemplu este relativ ieftină și pornește de la câteva zeci de dolari pe noapte. Cel mai bine este aveți dolari americani pe care să îi schimbați apoi în rupii.

Tegalalang Rice Field

Tegalalang Rice Field

Cât de scumpă este viața acolo?

În ceea ce privește mâncarea, aceasta este foarte ieftină în comparație cu Europa. Un prânz consistent ajunge la 10 $ pe zi, iar unele ashram-uri din India inclusă în prețul de cazare.

Transportul este încă un aspect care îi sperie pe foarte mulți dintre noi când merg într-un loc nou, fie în Europa sau în afara ei. În Bali, costul de închiriere a unei mașini cu șofer care vă va fi foarte util pentru a vă deplasa dintr-un loc în altul este de 50$ pe zi. Avantajul când călătoriți în gurp este că și costurile se împart.

Scooterul este o mijloc eficient de deplasare în Bali, costul de închiriere pe lună este de aproximativ 250 de lei, în timp ce o mașină pentru o zi este 150 de lei. Deci daca aveti curaj, eu recomand transportul ep doua roti, nu stai in trafic si este mult mai ieftin.

Suvenirurile sunt foarte ieftine, iar în Bali trebuie să știți că aproape totul se negociază și poți ajunge să cumperi ceva la jumătate sau chiar mai putin din suma cerută inițial. Cele mai multe suveniruri le-am cumpărat de la tarabe, mai ales în zile în care nu erau turiști și prețurile erau mult mai mici. Iar de multe ori am renunțat să negociez pentru că prețul era deja prea mic pentru efortul depus pentru realizarea obiectului.

O sa ating putin si subiectul lucrului in timpul calatoriilor. Daca v-ati hotarat sa evadati intr-un paradis exotic pentru cateva luni, puteti lucra sau face voluntariat. In cel mai rau caz veti primi in schimb cazare si mancare, iar in cel mai bun si un salariu modest. Pentru astfel de oportunitati, va puteti uita pe acest website: https://www.workaway.info/

IMG_0467-min

Pasiunea de a călători, curiozitatea pentru tot ceea ce mă înconjoară, dorința de a descoperi noi culturi fascinane, oameni și locuri cu încărcătură spirituală, nevoia de a urma un parcurs de autocunoaștere pentru mine sunt motive suficiente să plec într-o nouă călătorie.

Nu mai lasati frica banilor sa va opreasca din visat, in orice domeniu. Atunci cand avem energia necesara si o dorinta arzatoare, cumva lucruile se leaga si vine si calea prin care acea viziune se poate realiza. Banii sunt tot energie, iar in materializarea unei dorinte, ei nu trebuie sa fie telul principal, ci experienta pe care o putem avea prin intermediul lor, fie ca este vora de calatorii, bunuri materiale sau gesturi pentru altii. Banii vin daca nu ne impiedicam de dubii. Nici nu trebuie sa va ganditi pe ce cale sau cand vor aparea, voi pastrati-va entuziasmul, credinta si acea stare de abundenta materiala si spirituala.

Eliberându-ne de temeri și lăsându-ne minea liberă să viseze putem să ne conștientizăm cele mai puternice dorințe și să facem tot posibilul să le îndeplinim. O călătorie pentru suflet este accesibilă pentru oricine se hotărăște să facă primul pas. Și mie mi-a fost frică atunci când visul meu începea să prindă contur, dar pășind afară din zona de confort am descoperit că viitorul poate să îți ofere mult mai mult decât ai îndrăznit să speri. Încercați și veți descoperi că dorințele voastre pot fi mai mari decât ați crezut. Dacă vreți să vă eliberați de temeri și să trăiți o experiență autentică vă invit să veniți alături de mine în următoarele călătorii în Bali și India.

snapseed-2

Dream big and start living it!

My Exotic Dream

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English