Loading

Cum Sa Faci din Orice Calatorie Un Drum Initiatic

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Cum Sa Faci din Orice Calatorie Un Drum Initiatic

Pentru ca de la inceputul acestui blog v-am vorbit despre calatoriile constiente si v-am incurajat sa Calatoriti in lumea exterioara, pentru a descoperi o lume interioara, acum doresc sa trecem la un nivel superior, sa intelegem cu adevarat cum putem sa profitam din plin de o vacanta, de o experienta, din punct de vedere mental, emotional, fizic si spiritual.

Intotdeauna am sustinut ca orice calatorie, este in sine un drum initiatic, un parcurs spiritual prin care invatam ceva si castigam experiente noi ce ne modeleaza pentru tot restul vietii. Insa acest lucru nu se intampla decat daca noi suntem constienti si luam decizia sa ne punem in rolul eroului acelei povesti.

Daca mergem pana la piata sau atingem varful Muntilor Himalaya, fiecare in felul sau este o posibila experienta transformatoare. Diferenta este facuta insa, doar de decizia interioara pe care o luam.

 

Ca fiinte umane, invatam din experiente, prin experiente. De aceea prin calatorii inafara zonei de comfort, suntem ca un burete ce absoarbe tot ceea ce se petrece in jurul nostru. De aceea am sustinut ca atunci cand pasim intr-un spatiu nou, sa ne imaginam ca suntem pe aeroportul JFK din NY. Ce ati simti? Ce s-ar petrece in mintea voastra in acel moment? Ce ar mai spune acea voce din cap? Proabil ca nimic! Ar fi prea ocupata sa absoarba tot ceea ce se intampla, toata noutatea, deci ar fi PREZENTA!

De ceea consider ca orice calatorie este cel mai bun prilej pentru transformare si evolutie. 

Cele mai mari schimbari din viata mea, atat interioare cat si exterioare ( persoane, evenimente, joburi) au avut loc in timpul sau dupa o calatorie constienta, o calatorie intr-un spatiu mistic in care am mers cu intentia de a ma vindeca sau schimba.

Dupa cum probabil stiti, este foarte greu sa schimbi niste obisnuinte si credinte interioare, ce din pacatee influenteaza felul in care gandim si actionam. Credinte formate in zeci de ani de existenta sau preluate de la parinti si bunici. Insa, o calatorie poate fi fix ceea ce ne trebuie pentru a putea face schimbari amjore in viata noastra.

De ce?

Pentru ca orice vacanta/ calatorie, este o iesire din rutina zilnica, este o iesire din realitatea vietii de zi cu zi si din zona noastra de comfort. Automat, mintea, simturile si toate perceptiile sunt acum pozitionate in momentul prezent, deschise sa savureze experiente. Acum schimbarea se poate produce! Cu cat este mai mare discrepanta intre acasa si noul spatiu, cu atat mintea nu are de ce sa se agate si astfel se adapteaza, fiind in momentul prezent. Acum, estee momentul oportun pentru revelatii, epifanii si experiente magice pe care le pastrezi toata viata, acele momente in care ceva s-a schimbat, in care drumul a cotit.

Cum putem transforma noi orice Calatorie intr-un drum initiatic?

Intentia de la inceputul drumului

Prezenta, deschiderea mintii si a tuturor simturilor 

Deschiderea de a primi orice ne este dat in acea experienta magica

Faceti in fiecare zi ceva nou, incercati sa gustati din cultura si spiritualitatea acelui loc

Atunci cand va aflati intr-un loc special, inchideti ochii si respirati adanc de cateva ori, conectati-va astfel cu energia locului

La intoarcere lasam lucrurile sa se aseze si usor usor vom observa schimbarile

Eu si in acest moment pot vizualiza, pot simti si pot povesti in cele mai mici detalii momentele din calatorii care au schimbat “regulile jocului” pentru mine. Acea plaja din Bahamas pe care ma plimbam si am aflat ce este dezidentificarea, acele minute petrecute in Raul Gange ce m-au invatat sa ma bucur de viata si sa fiu mai vie ca niciodata sau acel moment in care meditam intr-un templu din Bali si am rugat sa fiu una cu acel loc – si am fost!

 

Acest gen de drumuri initiatice, experiente spirituale, le putem avea oriunde am merge, chiar si la coltul strazii, insa un spatiu indepartat, foarte diferit cultural si fizic, bogat spiritual, faciliteaza aceasta stare schimbata de constiinta, prin diversitate, noutate si energie benefica.

Pentru mine, destinatiile aceastea au fost: Mexic, Bahamas, India si Bali. 

India si Bali sunt destinatiile mele de suflet, in care ma intorc de cel putin doua ori pe an, impreuna cu cititori, oameni ca mine si ca voi ce simt chemarea unei experiente deosebite in viata, ce simt indemnul sufletului de a se schimba si de a gusta din magia vietii si a acestei planete.

Daca doriti sa va alaturati, in luna Aprilie 2018 plecam in India si in Mai in Insula Bali. Daca vreti sa va alaturati, nu ezitati sa ma contactati.

Mai multe detalii aici:

 

 

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English