Loading

Ce s-ar Intampla Daca Nu ne-am Mai Lua Gandurile asa in Serios?

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Ce s-ar Intampla Daca Nu ne-am Mai Lua Gandurile asa in Serios?

Am fi liberi . . .

Am putea trai in prezent, am savura viata la o intensitate mai mare, fara sa mai fim ocupati si speriati de realitatea din mintea noastra.

Am simti o usurare, am scapa de acea greutate mentala si emotionala pe care ne-o dau gandurile negative.

Am intelege ca noi nu suntem ceea ce gandim, noi nu suntem acea voce din capul nostru, suntem mult mai mult de atat.

Ne-am detasa de ganduri si am deveni observatorul acestora.

Am intelege diferenta dintre prezent, realitate si scenariile mentale influentate de o minte dizarmonioasa.

Am prelua controlul propriei noastre povesti mentale, am prelua controlul propriilor ganduri si emotii.

Am deveni creatorii propriei realitati, asa cum ne este dat sa fim.

Dar cum putem implementa in viata noastra aceasta atitudine? Cum putem sa nu luam in serios o voce pe care am creditat-o de la inceputul vietii noastre? Cum ne putem detasa de aceasta identificare atat de adanc inradacinata?

1.Dezidentificare si Detasare

Putem eimina aceasta agitatie constanta din mintea noastra, prin detasare. Detasare emotionala si dezidentificare. Ce inseamna mai exact dezidentificare? Ca nu ma mai identific cu acea voce din capul meu, nu mai cred ca sunt acea “perosana” acea voce, eu sunt mult mai mult de atat. Acea voce este un cumul de experiente trecute, frici, preconceptii, este ca un calculator impregnat cu tot felul de elemente la care a fost expus, insa fara a face diferenta intre realitate si virtual, intre real si fals, intre folositor si nefolositor. Mintea este doar o functie care acum a ocupat mult prea mult teren in existenta noastra. Nu o putem opri, poate doar daca am medita ani de zile undeva intr-o pestera, insa o putem pune “la locul ei”, ii putem lua puterea si influenta.

O exersare constanta a acestei atitudini de detasare fata de ganduri si fata de acea voce mentala, este probabil cel mai bun lucru pe care il putem face pentru fericirea noastra.

Nu trebuie sa cititi 100 de carti sau sa stiti nu stiu ce tehnici secrete, incercati si enersati constant aceasta detasare, observarea din alt punct al gandurilor, incet incet va deveni natural.

Atunci cand iesi din acel haos mental, incepi sa fii cu adevarat in prezent!

Aceasta tehnica este folosita si in Mindfulness. O meditatie prin care exersam aceasta ipostaza de observator al propriilor ganduri. Puteti incerca aceasta meditatie pentru incepatori.

Meditatia pentru incepatori

2. Simtul Umorului

Simtul umorului ne ajuta sa luam presiunea, sa destindem acea incrancenare mentala in care ne-am obisnuit sa stam. Ati observat oare, atunci cand avem ganduri negative, cu cat incercam mai mult sa scapam de ele, cu atat parca au si mai multa putere. Insa ati incercat sa radeti de ele? Sa le subminati autoritatea? Aceasta chiar este o tehnica spirituala despre care vorbesc multi maestrii oientali, simtul umorului. Ajuta extraordinar la schimbarea paradigmei cu care mintea nostra este atat de obisnuita. Aceasta va ajuta initial la detensionare, ca mai apoi sa ne putem detasa total de filmele mentale.

Radeti de propriile voastre ganduri negative, radeti de frici si realizati usor usor ca nu va mai influenteaza.

Daca nu ne-am mai lua gandurile atat de in serios, ne-am bucura de viata ce se petrece acum! In prezent!

Am scris un articol acum cateva zile despre acest subiect.

Viata se intampla in timp ce ne luptam cu realitatea din mintea noastra

In drumul meu de auto-descoperire, am facut cunostinta cu foarte multe ideologii spirituale, filozofii si practici. Majoriatea vorbesc despre faptul ca atragem ceea ce gandim. Insa din fericire, lucrurile nu stau chiar asa. De ce din fericire? Pai la felul in care functioneaza acum mintile noastre, la abundenta de ganduri incontrolabile cu tenta negativa avem, am vrea sa atragem asa ceva? Din fercire insa, acest sistem al atractiei este putin mai complex de atat. Nu atragem ceea ce gandim, atragem ceea ce suntem, ceea ce este in spatele gandurilor de suprafata, atragem ceea ce credem cu adevarat despre noi si despre realitate. Articol:

Nu Atragi Ceea Ce Gandesti, Atragi Ceea Ce Esti! – Discutie la cosmetica

Sper ca acest articol sa va fi convins putin macar sa schimbati elul in care ati funcitonat pana acum. Ce aveti de pierdut? Incercati macar o zi sa nu va mai angrenati in acel ciclu mental interminabil, detasativa, radeti putin si vedeti ce se intampla 🙂

Astept feedback!

Cu drag,

Padmakshi

My exotic Dream – Inspiratie pentru o viata magica!

 

Impartaseste acest articol si cu prietenii tai!

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

2 Comments

 • infra

  interesant concept si cred ca ai dreptate. ca toata lumea cred si eu ma lupt uneori cu anxietate si cu ganduri negative, incerc mereu sa le contracarez si sa le indepartez.

  February 2, 2018 at 7:00 am
  • Padmakshi
   Padmakshi

   Mult spor tie, mie si tuturor:) Ideea este sa nu ne luptam cu ele, cred ca cel mai bine este sa le acceptam si sa gasim cea mai buna metoda de a convietui:)

   February 15, 2018 at 2:09 pm

LEAVE A COMMENT

English