Loading

Ce este Karma | Cum ne influenteaza?

Subscribe for more inspiration

to our newsletter

Ce este Karma | Cum ne influenteaza?

Karma Karma Karma, a devenit o notiune foarte cool de folosit in cele mai banale discutii, s-au si creat cateva zicale precum “Karma is a bitch” si asa mai departe. Insa lasand la o parte aceste folosinte uzuale, superficiale, stim cu adevarat ce inseamna? Si mai mult decat atat, stim exact cum ne influenteaza viata? Haideti sa vedem . . .

Despre Karma dintr-o perspectiva autentica, hindusa

 

Karma in limba sanskrita inseamna actiune.

Karma este o lege a Universului care spune ca orice actiune are si o reactiune.

Exista pana si o lege in fizica care spune ca “pentru orice actiune, exista o egala si opusa reactiune” – Insa acesta este nivelul material.

O analogie foarte interesanta este aceasta: O samanta este cauza unui copac, iar copacul devine efectul. Copacul creste si produce la randul lui seminte, astfel devenind cauza semintelor. Cauza este gasita in efect iar efectul este gasit in cauza.

Spiritual, Karma se propaga ca o unda, in viitor, nestiind rezultatul actiunilor initiale. Functioneaza ca un boomerang, insa putem controla natura actiunilor noastre.

Pana si Iisus spunea ca ” fă celorlalţi ceea ce ţi-ar plăcea ca şi ei să-ţi facă”.

Se spune ca orice intentie, gest, sau actiune, se va intoarce mai devreme sau mai tarziu insa sub o alta forma. De foarte multe ori acestea sunt lectii ce trebuiesc invatate de cel ce a facut actiunea. De foarte multe ori dureaza ani buni sau chiar vieti, pentru ca se spune ca o singura viata nu este de ajuns pentur a atinge “perfectiunea”. De aceea in aceasta viata s-ar putea sa invatam lectiile unei vieti trecute.

O persoana optimista si senina atrage un raspuns al actiunilor sale prin caldura si iubire. O persoana negativista va atrage motive sa ramana in acecasta stare ana isi va “invata lectia”. Asa se spune ca functioneaza legea Karmei.

Orice actiune am face cu siguranta are un raspuns, o reactiune, nu putem controla forma in care va veni inapoi in realitatea noastra, insa putem controla intentia si actiunea initiala. Putem sa dam drumul in Univers doar gandurilor frumoase si actiunilor facute cu o intentie pura, putem ajuta si putem iubi tot ce este in jurul nostru. Astfel in realitatea noastra vor veni inapoi evenimente armonioase.

Ar fi recomandat sa incepem sa ne asumam efectele propriilor noastre actiuni.

In hinduism asa se traduce notiunea de destin, circumstantele diferite in care se nasc toti oamenii. De ce unii se nasc in Romania si altii in India, de ce uni sunt bogati si altii nua u ce manca, de ce unii sunt sanatosi iar altii nu. In hinduism, se spune ca totul tine de karma vietilor trecute si de lectiile pe care trebuie sa le invete in aceasta viata.

In cultura hindusa nu exista blamarea sau invinovatirea parintilor, a lui DUmnezeu sau a crcumstantelor pentru ceea ce traim noi, pentru ceea ce suntem sau pentru ceea ce simtim. Fiecare este total responsabil pentru ceea ce este in aceasta viata. Doar cand realizam ca suntem prinsi in propria noastra capcana, doar atunci putem evada si putem face din viata noastra una armonioasa, preluand si asumandu-ne propria putere.

Totul in natura are la baza aceasta lege a actiunii si a reactiunii, cauza si efect, de la forta gravitationala pana la legile relativitatii, de la vibratia unui electron pana la revlutia planetei.

In hinduism exista trei tipuri de Karma:

  1. Sancita: Karma acumulata din trecut. Parte din ea se simte in caracterul nostru, in tendinte, aptitudini si dorinte.
  2. Prarabdha: Karma pe care o experimentam acum,partea din karma trecuta care este responsabila de evenimentele actuale, fructul pe care il savuram acum.
  3. Agami: Karma in formare, actiunile facute de noi acum ce vor avea un raspuns in viitor.

O analogie pentru a intelege acest principiu: Un arcas are o tolba cu sageti in spate ( aceasta este Sancita karma). Ia o sageta si trage cu arcul, sageata a parasit mana sa, nu o mai poate chema inapoi ( aceasta este Prarabdha karma). Decizia sa de a mai trage o sageata este Agami karma. 

Nu avem cum sa controlam primele doua tipuri de karma, insa putem controla actiunile noastre prezente si viitoare.

Asadar, pe langa beneficiile prezente alte unei stari pozitive, ne putem gandi si la viitor si putem lua decizia de a da drumul in Univers doar semintelor armonioase, pline de intelegere, frumusete, iubire si gratie. Atat pentru noi cel din viata aceasta cat si pentru vietile viitoare. Se spune ca atunci cand ai ars toata karma, atunci ciclul reincarnarii se opreste. Acesta este telul suprem in filozofia hindusa.

Va recomand doua carti ce dezvolta foarte mult aceasta teorie a Karmei, dintr-un punct de vedere practic. Adica, sa controlam ce tip de samanta plantam pentru a primi exact fructul, rezultatul dorit.

Aceste carti sunt:

 

Asa cum prezentul devine trecut si cum viitorul devine prezent, asa cum tot ceea ce exista este prezentul, la fel exista doar actiunea si telurile oamenilor in aceasta viata. Ce natura au insa actiunile si telurile noastre?

Sper ca acest articol v-a motivat sa preluati controlul propriilor dorinte, teluri, vise si actiuni si sa materializati evenimente si lucruri cat mai frumoase in aceasta viata si in vietile viitoare 😉

 

Cu drag, 

Padmakshi

O Calatorie pentru Suflet in India – Aprilie 2018

Padmakshi

Padmakshi

I believe in a perfect life, a magical life, searching and finding beauty and energy in everything around

LEAVE A COMMENT

English